keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Jervis Bay Territory

Canberrasta matka jatkui seuraavana aamuna kohti rannikkoa ja Jervis Bayn luonnonsuojelualuetta. Alkuun saatiin ihailla aakeita laakeita maisemia kunnes lähdettiin kiemuraiseen nousuun keskellä pusikkoa. Ja koska ylhäältä on pakko tulla myös alas, ainakin jos mielii merenrantaan, tultiin alas sellaista rallia että jopa takapenkki heräs ja heikompaa ois heikottanu. Eka varsinainen pysähdys tehtiin Dolphin Pointissa, hieman Ulladullan alapuolella. Jervis Bayssa ajettiin ensin upealle Murrays Beachille, jossa hiekka oli valkoistakin valkoisempaa ja jossa nähtiin myös ekaa kertaa kenguruita luonnossa! Jännittävää, niitä todellakin on täällä! Siellä me sitten ajeltiin ristiin rastiin, käytiin tsekkaamassa vanha majakka ja hienot maisemat, eksyttiin vähän alkuasukkaiden asuntoalueelle "No Public Access, Relatives and Friends Accepted"-kylttien ohi (tuntui hieman oudolta..) ja loppuviimein vaellettiin reilun kilsan matka Caves Beachille. Säikähdin ehkä jokaikistä rasahdusta ja vilahtavaa kengurunhäntää, mutta kiva oli talsia luonnon helmassa. Ja rannan löytäminen sai tuntemaan itsensä varsinaiseksi Robison Crusoeksi;) Upea päivä!

Pari näpsyä autosta.
Tasaista kyytiä = takapenkki unessa. 
Eka pysähdys, utelias pikkuapina keksejä vailla.

Dolphins Pointilla.

Katoppa Veikka simpukoita.


Jervis Baylla.
Anybody home?
Luontokenguja! 

Voiko hiekka olla valkoisempaa?

Murrays Beach.




Rannikkomaisemia majakalta.
Ja toiseen suuntaan..

The Vaelluksella.
Caves Beach!


Siinä sulle!


Chasing a shadow.



Tosikko luolamies.



We were here.

Semmoinen retki :)
Kivaa keskiviikkoa!
-Mari

4 kommenttia:

  1. Tuo Jervis Bay on kylla ihanaa aluetta (paitsi etta silloin ko me siella oltiin satoi kaatamalla ja oli kylmaa). Samalla suunnalla oleva Berry on minun suosikkeja ja siella on aivan alyttoman ihana kahvila josta saa ihan mielettoman hyvat aamiaiset! :-D Kangaroo Valley on myos kaunista seutua. Nama teidan viikonloppureissut on saaneet minutkin taas inspiroitumaan ja ehdottelin jo miehelle pienta reissua. Me ollaan yleensa kayty ihan paivareissujakin "maalla" tuossa kesakuussa kun on omenien, pahkinoiden ja kastanjoiden poimimisaika. Kookootonga Chestnut & Walnut Farm on kiva paikka ja samalla seudulla on paljon omenatarhoja missa voi poimia itse omeniakin. Ne on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Taalla riittaa kylla tekemista ja nakemista! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No riittää kyllä! Ihan ressia pukkaa ja harmittaa jos jää joku kiva paikka näkemättä :P Kiitos vinkeistä taasen, merkkaan ne kiltisti ylös Places to visit-listaani :)

      Poista
  2. Hei ihania kenguja! Odotan myös, että näen niitä jossain vaiheessa. Vaikuttaa muutenkin visiitin arvoiselta paikalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne vaan pusikkoon, siellä niitä on! :D Oli ihanaa, suosittelen!

      Poista