sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Australia Day 2013

"Australia Day (previously known as Anniversary Day, Foundation Day, and ANA Day) is the official national day of Australia. Celebrated annually on 26 January, the date commemorates the arrival of the First Fleet at Sydney CoveNew South Wales in 1788 and the proclamation at that time of British sovereignty over the eastern seaboard of Australia (then known as New Holland)."

Och samma på finska! Elikkä Australia-päivä 26. tammikuuta on maan kansallispäivä ja yleinen vapaapäivä, josta on tullut suurin vuosittainen juhlapäivä Australiassa. Päivää juhlitaan ensimmäisen brittiläisen laivaston saapumisen muistoksi vuonna 1788 Sydneyyn, jolloin Australian itärannikosta tuli osa Britannian kuningaskuntaa. Elämänsä laivaretkellä oli yhteensä vähän reilu tuhat ihmistä, joista reilu kolmasosa oli vapaita ja loput vankeja, joukossa myös lapsia ja ihan reilusti eläimiäkin. Hooray!

Me juhlittiin Australia-päivää muiden mukana, koska täällä ollaan ja tykätään tästä maasta aikasta paljon! Australialaiseen tapaan kaupoissa myytiin paljon kaikenlaista hauskaa Aussi-härpäkettä, ja jotain mekin hankittiin. Ympäri ämpäri kaupunkia oli paljon meininkejä ja me valittiin mennä tänä vuonna Bondi Beachille kattomaan Havaianas-uimapatjakelluntaa. Viime vuonnahan me oltiin The Rocksissa, jonka tunnelmista voi lukea täältä http://www.mindseye-mari.blogspot.com.au/2012/01/australia-day.html. Fun!


Mestoille menossa!

Siellä niitä kelluu jo. Ideana siis muodostaa mahdollisimman iso yhtenäinen kuvio patjoilla ja rikkoa voimassaoleva ennätys!
Happy Australia Day!!
Mie ja  Lippu-Lemenez :)
Tämmösiä kellukkeita tänä vuonna!
Alkaa olla letkana jo...


Lemenez <3 Jumenez.

Monta "lippua" löydät kuvasta? Viis?

Tanssimooveja...
Leenan keittiössä valmistui näppärästi sipuliset hampparipihvit! Sanoinko jo 
että niissä oli ihan reippaasti sipulia? 
Kaljaa ja smokey BBQ-kastiketta, mitä sitä muuta tarvii?

Loppuun vielä pieni video Veikan mooveista, Don´t stop the partyyy!! :P



Semmosta menoa täällä! Terkkui! :)

-Mari & kumppanit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti