maanantai 23. tammikuuta 2012

Welcome to Australia!

Photobucket
Täällä ollaan!! :D

Lennot meni oikein hyvin, Veikka nukkui kun sitä nukutti, söi kun sillä oli nälkä ja muu aika temuttiin penkkien välissä. Oma paikka Veikalle oli kyllä ihan ehdoton ja se pitää kyllä ottaa aina kun lennellään pitempää matkaa. Mahtu nukkumaan siinä hyvin, eikä möyhänny meidän sylissä ihan koko aikaa. Matkan rasittavin osuus oli varmastikin vasta perillä, kun yritettiin selvitä kaikkien kamojen kanssa läpi passin- ja turvatarkastusten. Lämpötila nousi expotentiaalisesti koneesta kohti ulko-ovea ja teki kovasti mieli tunkea mukana roikkuvat toppakamat lähimpään roskapönttöön. No selvittiin kuites hyvin Novotel-hotellille Darling Harbouriin, ihan Sydneyn keskustan tuntumaan, jossa majailtiin eka viikko. Jet lag oli aikamoinen ensimmäiset 3-4 päivää. Aamulla herättiin ihan pirteänä siinä klo 3.30-4 ja illalla meinas väkisin nukahtaa klo 19 aikaan. No pikkuhiljaa rytmi käänty ja nyt Veikkakin nukkuu n. klo 21-8, mikä on kyllä paremmin kuin hyvin ja melkein kuin kotona. Turhaa siis ressasin siitäkin niin etukäteen. Olemme löytäneet Veikalle myös syötäväksi kelpaavaa ruokaa ja vaippoja, joten eiköhän me selvitä hengissä;) täällä on muuten tytöille ja pojille omat vaipat, tiiä miten ne sit eroaa.. hassua.

Photobucket
Veikka lähdössä elämänsä lennolle kohti Kengurumaata

Photobucket
Ja otti rennosti heti hotellille päästyä:)

Photobucket
Novotel-hotelli Darling Harbourissa

Ekana sunnuntaina käytiin tutustumassa keskustan shoppailumahdollisuuksiin ja katsomassa se kuuluisa (todellisuudessa keltainen, kuvissa valkoiseksi photoshopattu) oopperatalo ja the harbour bridge eli se iso silta:) Täällä ei ole henkkaa ja maukkaa, en ehkä tiiä miten selviän.. eikä muitakaan tuttuja kauppoja paitsi Zara, josta en koskaan kyllä löydä mitään:( Surffikauppoja (Roxy, Quiksilver, Rip Curl jne.) sen sijaan on ja paljon, ymmärrettävästä syystä! Ostin itelleni heti aurinkohatun ja veikalle pari pitkähihaista billabongin surffipaitaa vesileikkeihin ja quiksilverin shortsit ja sandaalit. Veikalla on siis lookki kohillaan ja ai että se kerää ihailuja vaaleudellaan ja varsinkin omat pienet ”raybanit” päässä… ja äiti on ylpeänä :)

Photobucket
Veikka ihmettelee keskustaa

Photobucket
Want some Uggs, huh?

Photobucket
Oopperatalolla!

Photobucket
Siinä se nyt on!

Photobucket
Harbour Bridge. Joko kutsut on tullu? ;)

Hemmon lähdettyä sorvin ääreen, me kulutettiin Veikan kans aikaa Darling Harbourissa, joka on siis sellainen iso varta vasten rakennettu vapaa-ajanviettoalue, jossa on nurmikoita, istutuksia, palmuja, vaikka minkälaisia suihkulähteitä ja vesijuttuja, joihin voi mennä kävelemään tai vaikka ”uimaan”. Veikka viihtyi vallan mainiosti lapsille tarkoitetussa vesipuistossa, jossa ei tarvinnut palella yksinään tumput suorina ”michelinmiehenä” niin kuin jossain päin maailmaa;) Alueella on myös paljon nähtävyyksiä, esim. Sydney Aquarium, jossa aiotaan käydä jossain vaiheessa ihastelemassa suuria kilpikonnia ja kauhistelemassa haikaloja. Harbousiden puolella on paljon ostos- ja ruokapaikkoja, joten vilinää ja vilskettä riittää aamusta iltaan. Lauantai-iltaisin siellä järjestetään myös mahtava ilotulitus, jota en ikävä kyllä päässy vielä näkemään, paukkeen kyllä kuulin huoneeseen..

Photobucket
Veikan wetlook :)

Photobucket
Vesipuistossa

Photobucket
Huiii!

Photobucket


Photobucket
Darling Harbouria

Photobucket

Photobucket
Iltanäkymiä..

Aloitettiin heti tiistaina myös asunnon etsintä kera relocation konsultin Virginian. Ekalla keikalla ei löytyny yhtään kivaa, mut toisella reissulla kakskin ihan ok rivitaloasuntoa. Aika erilaista rakentamista täällä kyllä on, ja olen aika hysteerinen vielä noiden puskien ja hämähäkkien kanssa, niin odotan mieluummin autossa, jos asunto on kovinkin lehtien ja muun kasvillisuuden peitossa:D Yhtään normaalia isompaa hämähäkkiä en ole kyllä nähnyt (kop kop!), muutaman oudonnäköisen isomman ötökän kyllä. Noo kai mie tästä rauhotun..??

Photobucket
Veikka ei ole ollut muutoksista moksiskaan <3 Autolla en ole uskaltautunu vielä ajamaan, mutta ei kai se niin vaikeaa voi olla??:P Hieman huvittavalta ja oudolta tuntuu kyllä istua kuskin paikalla ilman rattia:D Hemmo ajelee kuin vanha tekijä jo, eikä mulla ees pelota sen kyydissä. Ja joo, kyllä se ajaa lujempaa kuin 20 km/h;) Sunnuntaina muutettiin sitten tähän meidän väliaikaiseen asuntoon, Kogarahiin, n. 10 kilsaa keskustasta etelään. Keskustan sykkeestä maaseudun rauhaan;) No ei nyt ihan mut siltä tää vähän tuntuu, enkä kyllä halua pysyvästi muuttaa ihan näin ”kauas”. Tässä asunnossa on 2 makkaria, työhuone, 2 kylppäriä, keittiö (kaasuliedellä..) ja olohuone, joten tilaa ainakin riittää. Ja kokolattiamattoa on vaan makkareissa onneks. Ei nimittäin ole ihan käytännöllisin ratkaisu lapsen kanssa.. Saadaan olla tässä nyt sitten niin kauan kunnes meidän laivalasti saapuu ja päästään muuttamaan lopulliseen asuntoon. Missä se nyt sit lieneekään… Photobucket
Väliaikainen residenssi

Photobucket
Olkkari..

Photobucket
..ja keittiö. Ihan ok mesta!

Loppukevennykseksi kuva Veikasta, joka ei suinkaan ole luopumassa tutista vaan siirtymässä KAHTEEN!:D Ja flipflop-automaatista, jos tarve yllättää eikä mikään kauppa ole auki, hhaha :) Että semmosta täällä downunderissa tällä erää, paljon on nähtävää ja tehtävää, mut onneks meillä on aikaa... Terkkuja sinne koti-Suomeen kaikille, pitäkäähän peppu lämpimänä ja mieli virkeänä siellä kylmässä ja pimeässä!!

Loads of love, Mari

Photobucket
Kellään kokemusta kahdesta tutista vieroittamisesta??;)

Photobucket
Minkä väriset "hawaijiananakset" sais olla?:)

8 kommenttia:

  1. Ah, kiitos kuulumisista.. Huikeeta lukea teidän seikkailusta! Ja Veikasta kyllä oikeesti huomaa, että kansainvälinen miekkonen on kyseessä, sen verran "lunkisti" näyttää tuon kaiken ottavan... Ja voin jo kuvitella niitä finglish-sanoja, mitä kohta alkaa kuulua! <3 Joko sä oot uskaltanut kaasuhellaa kokeilla? :D Hmm. kahdesta tutista vieroittaminen?? :D Voin kysellä täältä neuvolasta.. hahaa! Selailen nuo kuvat vielä pari kertaa läpi ja kuvittelen olevani siellä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa muru kun oot niin messissä mukana!<3 Joo toi kaasuhella oli kyllä aika jännittävä kokemus kun ekaa kertaa kokkailin, mut on se ihan jees, tehokas ainakin!:P Terkkuja sinne pullantuoksuiseen kotiin!!

      Poista
  2. Ihania kuvia ja kuulumisia. Veikka on kyllä yliveto, niin miehekäs, varsinkin tuo sänkyposeeraus :) Älkää polttako itteänne siellä, mekin yritetään olla paleltumatta täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitetaan olla polttamatta vaikka vaikeaa se on! Iteltä palo keskiselkä, kun hankala ite rasvata ja veikastakaan ei ole vielä oikein apua:) Ja sääret kun ajattelin etteihän ne nyt pala.. Mut onneks Veikan oon älynny suojata tarpeeks hyvin! 8)

      Poista
  3. Siehän sait hienosti tänne kuvat näkymään! ihania kuvia ja ihana Veikka. Nauttikaa meidänki puolesta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu no problemos sitten ku alko skulaan :D toi yks kuvateksti vaan tuli tohon kappaleen alkuun, nooo ei se niin justiinsa. Me nautitaaan! <3

      Poista
  4. Löysin just blogisi ja tätä tässä jo tovin seikkaillut ja menee kyllä kirjanmerkkeihin! Saako udella mikä ajoi ausseihin?:) niin kateellinen, aina haaveillut tuosta maasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kuulla ja tervetuloa blogiin!:) Mieheni sai tyon Sydneysta, niin halusimme lahtea kokeilemaan millaista taalla maan aarissa on:) Ei ole kaduttanut, vaikka olemmekin palaamassa ensi syksyna takaisin Suomeen. Mahtava kokemus, suosittelen!! :)

      Poista