torstai 2. helmikuuta 2012

Kotiäidin arkea pallon toisella puolella

No niin. Mitä me sit Veikan kans täällä puuhaillaan päivät pitkät kun Hemmo on töissä? No sitä perusarkeahan se täälläkin on, ruuanlaittoa, pyykinpesua, ja sitä rataa, maitopurkki on vaan erilainen. Aamut otetaan yleensä aika lunkisti, syödään aamupalaa, katsotaan lastenohjelmia (ja mie bloggaan), tehdään kotihommia ja ruokaa. Sit Veikan päikkäreiden jälkeen lähdetään yleensä ulkoilemaan, kelistä riippuen joko rannalle, leikkipuistoon tai ihan vaan tohon omalle ”altaalle”. Ja jos vallan hurjiks ruvetaan, lähdetään junalla johonki ostoskeskukseen pyöriin tai keskustaan, josta Hemmo saa sit töiden jälkeen tulla poimimaan meidät kyytiin, millon mistäkin siis:) En ole vielä alkanu ettimään Veikalle mitään kerhoja ym. koska me kuitenkin kohta muutetaan tältä alueelta, mutta sen verran kiinnostunut Veikka on muista lapsista että johonkin se on sitten vietävä:) Ja jospa mieki löytäisin itselleni suurin piirtein samantasoista päiväkahviseuraa, joka osais sanoa jotain muutakin kuin ”pöööö”, niin en panis pahitteeksi;)

Photobucket

Photobucket
Omassa aussi-altaassa!

Photobucket

Ihmiset on tosi avoimia ja ystävällisiä täällä, eikä kielimuuriakaan onneksi ole. Helpottaa huomattavasti elämää kun ei tarvii sanakirjan kans kulkea hoitelemassa asioita niinkuin saksassa sillon alkuun, eikä tarvi jännittää joka sanaa minkä suustaan päästää:) Aksentti kyllä hämää vielä vähän ja vaikeuttaa välillä ymmärtämistä, mut eiköhän siihen pian totu ja alan itsekin oikein väääntääään tuota kieltä.

Tässä hieman tärkeimpiä slangisanoja:
Thongs = flip-flopit
Barbie = grillaus
Dunny = vessa
Kiwi = uusi-seelantilainen
Mozzie = hyttynen
Arvo = iltapäivä
Middy = pieni kalja
Schooner = iso kalja
BYO = tuo omat juomat (esim. ravintolaan voi viedä oman viinipullon)

Photobucket
Lähibiitsillä

Photobucket
Piru ku tuulee!

Sit sellanen jännä juttu, että täällä puhutaan naisille tosi kohteliaasti ja eri tavalla kuin miehille. Hauska siis nähdä kuin kohteliaaksi hempeilijäksi Hemmokin muuttuu ajan kanssa, hahha! Hemmo tosin sano, että se johtuu vaan lämmöstä jos alkaa puhuun pehmeitä ”jonnin joutavia”:D Liekö ensimmäinen merkki mahdollisesta kulttuurin vaikutuksesta on Pretty Womanin laulaminen autossa, mielenkiinnolla jään odottamaan mitä seuraa… ;)

Photobucket
Joskus sataa eikä pääse uimaan.

Aussit on myös todella lapsiystävällisiä ihmisiä. Tulevat helposti juttelemaan, kyselemään ja kehumaan suloiseksi (niin Veikkaa ei mua, sniif;)) Vaunujen kanssa on helppo liikkua, kun joka paikassa on hissit ja junissakin esteetön kulku ja hyvin tilaa. Toisin kuin Helsingin busseissa, joissa saa nuivia katseita jos on vaunujen kans liikenteessä, ikään kuin lapsen kanssa pitäis pysyä kotona ja poissa tieltä. Lastenhoitohuoneita on runsaasti varsinkin ostoskeskuksissa ja isompia ja pienempiä leikkipuistoja vähän matkan välein. Ihan pienet vauvatki otetaan heti mukaan rannalle ja äitejä näkee imettämässä aika avoimestikin, että tänne vaan K&T ja E&K tulevien kääröjenne kanssa, no problemos amigos! :)

No niin ja nyt alkaakin vissiin lastenohjelmat riittää, ja pitää alkaa vääntään tuota makaroonilootaa tonne uuniin.. Tein tässä muuten yks päivä ihan älyttömän hyvää rapupastaa, tässä ohje jos tahdotte kans kokeilla:

http://www.divaaniblogit.fi/blogit/avaruusasema/2007/08/resepti-kermainen-katkarapupasta.html

Photobucket
Simppeliä mutta hyvää! Slurps ja taas jaksaa!

Energistä loppuviikkoa kaikille kotiäideille siellä kotona!!
<3 Mari

8 kommenttia:

  1. Mie en kestä ku Veikka on niin kasvanu ja sulonen!

    VastaaPoista
  2. :) niin onkii! Muistatko Veikan tuo sama uikkari päällä viime kesänä kumpulassa? Ihan eri mies jo.. :)

    VastaaPoista
  3. No muistan, se oli niin pikkunen. Se ei varmaan muista minua kohta ennään :(

    VastaaPoista
  4. ps. hyvännäköistä pastaa oot tehnyt, näyttää ravintola annokselta.

    VastaaPoista
  5. Muistaa ihan varmasti, ja kohtahan me taas nähdään;) Samaa sanoin pastasta Hemmolle, varmaan noi kaks ruohosipulia ristiin tekee sen;)

    VastaaPoista
  6. hahaha mikähän tämä KOHTA on ;) ens jouluna! hahaha se voi olla se tai sitte tuo viinipullo..

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana tuo eka kuva! :) Ja muutkin! Ai että kyllä mieki vielä joskus Ausseihin pääsen se on varma !

    VastaaPoista
  8. Kiitos! :) Kyllä täällä kannattaa ehdottomasti tulla ainakin käymään ellei asumaan!:)

    VastaaPoista