sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Home sweet New Orleans?

Löydettiin eilen todella hyvä asunto Maroubrasta, ja me NIIN halutaan se! Ollaan molemmat jo ihan kypsiä tähän etsimiseen ja olis enemmän kuin ihanaa jos saatais tämä. Talo on neljän asunnon kaksikerroksinen rivitalo, aika uus. Kolme makkaria, kaks ihanaa kylppäriä ja kaks parveketta yläkerrassa, alhaalla keittiö, olohuone ja vessa/kodinhoitohuone. Lisäksi iso terassi, pieni nurmipiha ja kaks autopaikkaa hallissa. Kyllä kelpais ja ois vieraillekin tilaa! Rannalle semmonen 700 m, Hemmolla töihin 3,5 km ja keskustaan 13 km, unelmasijaintikin siis vielä. Hintakin oli alle meidän budjetin, joten tarjottiin hieman lisää jos se edesauttais asunnon saamista. Meidän lisäksi näytössä ei ollut kuin pari muuta, et luulen että tällä kertaa mahdollisuudet ovat paremmat. Koskaanhan meille ei selvinnyt miksei saatu sitä edellistä asuntoa, ilmeisesti omistaja itse asuu alakerrassa eikä halua lapsiperhettä metelöimään päällensä, tai jotain. Ja eihän sellaista voi sanoa syyksi, sehän olisi syrjintää. Mut tämä mikä nyt löydettiin on satakertaa parempi et ihan hyvä ettei siis saatu sitä. Ei pitäis innostua taas liikaa ennenkö tiedetään miten käy, mut en voi itselleni taas mitään ja olen jo Ikean sivuilla valitsemassa ”ostoskärryyn” jossun mitä uutta ja ihanaa :)

Photobucket
40 New Orleans, pliispliispliis ole meidän tuleva koti!

Miksi sen asunnon löytäminen on sit niin vaikeaa? Todennäköisin syy on liian pieni budjetti vaatimustasoon nähden;) No ei vaiskaan (tai ehkä himpun verran totta tuo vaatimuspuoli;) mut asuntojen hinta-laatu-suhde on mielestäni todella huono mitä vertaa Suomeen. Okei ollaan miljoonakaupungissa niin totta kai asunnot ovat kalliimpia, mutta sitä tasoa mihin on Suomessa tottunut, löytyy ainoastaan täysin uusista tai juuri remontoiduista asunnoista. Lisäksi kuvat muokataan todella raikkaiksi ja ”laajoiksi” ja sisustussitruunat ja vessaorkideat on niin aseteltu kohilleen ihmisten huijjaamiseksi karusta todellisuudesta. Viktorian aikaiset rivitalot on malliltaan pitkiä ja kapeita, saattavat olla neljässäkin eri tasossa kolme makkaria ja pihana pelkkä autopaikka tai takapiha sellaisessa ”montussa” betoniseinien sisällä. Se siitä avaruuden tunteesta sitten, not nice. Ai niin ja pakko vielä mainita ne ah niin ihanat kokolattiamatot! Kerrostaloasunnoissa koko asunto saattaa olla ”matoitettu” keittiötä lukuun ottamatta (ihme!) ja muissa on normaalisti ainakin makuuhuoneet matoilla. Voitte varmaan kuvitella miltä ne näyttää, vaaleat kun yleensä vielä ovat. Ja joskus on vaan leikattu huoneen mallinen mattokappale, jonka alle vois kurkistaa jos uskaltais.

Photobucket
Esimerkillinen Viktorian aikainen rivitaloasunto, remontoitu sellainen.

Photobucket
Aitoja omenia? Who knows.. Jos verhot ovat kuvassa kiinni, sen takana on mitä luultavimmin joko betoni- tai tiiliseinä.

Photobucket
Mitä! Ei kokolattiamattoa! Patsas tais lähtä myös kuvaajan mukaan, kun ei ollut enää näytössä luomassa tunnelmaa;)

Photobucket
Viihtyisä takapiha, johon mahtuu hyvin auto, grilli, puutarhakalusteet, Veikan uima-allas jajaja.. ;) Ja tämä asuntohan oli siis todella hyvä ihan oikeesti. Paitsi tuo piha.

Ja sitten se hinta. Täällä vuokrat ilmoitetaan dollareina/viikko ja meillä maksimina on ollut 1000 dollaria eli 800 € VIIKOSSA, mikä on himpun verran vähemmän mitä maksettiin Suomessa KUUKAUDESSA. Eli täällä kuukauden vuokra on n. 3600 €. Ja huom! kuukaudessa on enemmän kuin 4 viikkoa, kuinka ovelaa! Tuleekin ihan kehitysmaaolo, kun ilmoittaa että meidän vuokra Suomessa oli n. 240 dollaria/viikko, saakohan sillä edes yhtä huonetta täällä, en tiedä. Mutta joo, semmonen avautuminen tästä aiheesta tähän väliin. Huomaa kaikesta tästä kyynisyydestä, että alkaa aihe jo hieman rassaamaan :D Mutta maassa maan tavalla ja toivotaan et tämän asian miettiminen ois kohta historiaa ja voitais paneutua kaikkeen kivaan tekemiseen täällä autossa istumisen sijaan. Paitsi että Hemmohan lähtee tänään reiluksi viikoksi Saksaan ja me jäädään Veikan kans tänne kotimiehiksi. Toivottavasti viikko menee nopeaan..

Pitäkäähän te kotimökit lämpiminä ja pullan tuoksuisina siellä kotosuomessa! ;)

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti