torstai 31. tammikuuta 2013

Little Whale Swimming

Veikka aloitti tänään 2,5-vuotis"synttäreiden" kunniaksi uimakoulun Maroubra Swimming Schoolissa. Täällä kun ei voi hiihtoa taikka luistelua harjoitella, niin aloitetaan sitten näistä vesilajeista. Uimakoulu sijaitsee kivan pyöräilymatkan päässä Maroubra Junctionilla, ihan tavallisen omakotitalon takapihalle rakennetussa sisäaltaassa. Koulu on yksityinen perheyritys ja ainakin näin ekalla silmäyksellä vaikutti oikein kivalta paikalta. Puolen tunnin kerta maksaa 23$ (minä mukana polskimassa), että aika tyyristä mutta yhtä opettajaa kohtaa on maximissaan kolme lasta. Kokeillaan nyt tätä, kiva olla joku aktiviteetti viikossa ja jospa sieltä löytyis vaikka uusia kavereitakin. Olis tosi mukava tutustua johonkin samanhenkiseen paikalliseen äitiin ja päästä höpöttelemään enkuksi näistä asioista. Ja saada Veikalle leikkikaveria. Aika monet äidit näyttää täällä tosi vanhoilta, en tiedä johtuuko se tuosta auringosta (suojaa naamaan!!) vai että tehdäänkö täällä vaan vauvat tosi myöhään. Vai oliko ne niiden isoäitejä?? Ei kait...auts. No anyways Veikka tykkäs tosi paljon polskimisesta eikä olis halunnu pois lähteäkkään.

Käytiin vaihtaan uikkarit ylle!
Vähän jännittää..
The Pool.

Valaspöksy odottaa vuoroaan.
Kyllä maistui Mac&Cheese uinnin jälkeen!
Mun sydäntä oikein riipaisi kun tajusin kuinka isolta tuo poika näyttääkään tuossa potalla! Snif!
Älkääkä huoliko, ei meillä normaalisti istuta olkkarissa potalla VAALEALLA matolla, nöy nöy nöy!
Eikä varsinkaan katota dvd:tä samalla!:D 



Viikonjatkoja! :)
-Mari













tiistai 29. tammikuuta 2013

One Rainy Day

Täällä on nyt eilisestä saakka satanut ihan huolella (=kunnolla ja koko ajan) vettä. En muista milloin viimeksi olisi satanut näin kauan, yleensä tulee vain hetkittäisiä kuuroja ja sitten paistaa taas, mutta nyt on hanat auki ja kunnolla. Alkaa jo hieman muistuttamaan Suomen kesää;) Mua ei muutaman päivän sade haittaa, kun ei ole mikään pakko lähteä mihinkään, on vaan ihana kuunnella sen rauhoittavaa ropinaa ja lorinaa ja nyhvätä sisällä hyvällä syyllä ja ottaa oikein rennosti. Kauheesti vaan haluttais leipasta jotain herkkua, mutta hittoko oon nyt tällä ehdottomalla dieetillä vielä lauantaihin asti yhyy. Kaivettiin kuitenkin Veikan kanssa Coretexit esille ja käytiin pienellä happihyppelyllä sateen hieman rauhoituttua. Etittiin isoja lätäköitä ja kauniita sadepisaroita. Oli ihanan hapekasta ja raikasta, ei ketään missään, me ainoat hullut vaan ulkoilemassa. Uutisissakin varoiteltiin tulvista ja sateesta, surffi on ollut tosi isoa ja vaarallista ja eipä siellä meressä ketään näkynykkään kun rannalla käväsin kattomassa kuohuja. Onneks! Jotain järkee niilläkin päässä;)

Moi!


Australialaiseen tyyliin takki päällä, thongsit jalassa:)

Kaunis "Timanttikukka". Ihan ite keksin nimen, tuosta vaan, ha:)


Illalla olin intopiukeena menossa salille, mut hitto sehän olikin kiinni public holidayn takia!
Ei tullu pieneen mieleenkään varmaan koska Hemmo oli tänään silti töissä. Hööh!!
Sorruin sitten kaiken kukkuraksi vielä M&M´s-suklaapalleroihin. Tubla-Hööh!!
Ajelin rannan kautta kotiin ja siellä näytti tältä. Isoja aaltoja ja hulluna tota valkosta vaahtoa.
Ei näytä miltään näissä kuvissa btw.
Kaikki näyttää niin pieneltä, ihmiset, aallot, jopa tuo rubikin kuutio.






Kesä minne menit tule takaisin.
       
 Märin terkuin Mari! 

P.S. Kaikki kuvat on melkeinpä nykyään mun uudella puhelimella (<3Lumia 920), se on niin kätevä mukana ja laatukin tosi ok puhelimen kameraksi! Eilen löysin vielä tuommosen kuvakikkailuohjelman mun puhelimesta (kiitti Ninnu!) ja sitä piti sitten vähän testailla, nice! Tiiä mihin sfääreihin tää vielä tästä lähtee;)

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Australia Day 2013

"Australia Day (previously known as Anniversary Day, Foundation Day, and ANA Day) is the official national day of Australia. Celebrated annually on 26 January, the date commemorates the arrival of the First Fleet at Sydney CoveNew South Wales in 1788 and the proclamation at that time of British sovereignty over the eastern seaboard of Australia (then known as New Holland)."

Och samma på finska! Elikkä Australia-päivä 26. tammikuuta on maan kansallispäivä ja yleinen vapaapäivä, josta on tullut suurin vuosittainen juhlapäivä Australiassa. Päivää juhlitaan ensimmäisen brittiläisen laivaston saapumisen muistoksi vuonna 1788 Sydneyyn, jolloin Australian itärannikosta tuli osa Britannian kuningaskuntaa. Elämänsä laivaretkellä oli yhteensä vähän reilu tuhat ihmistä, joista reilu kolmasosa oli vapaita ja loput vankeja, joukossa myös lapsia ja ihan reilusti eläimiäkin. Hooray!

Me juhlittiin Australia-päivää muiden mukana, koska täällä ollaan ja tykätään tästä maasta aikasta paljon! Australialaiseen tapaan kaupoissa myytiin paljon kaikenlaista hauskaa Aussi-härpäkettä, ja jotain mekin hankittiin. Ympäri ämpäri kaupunkia oli paljon meininkejä ja me valittiin mennä tänä vuonna Bondi Beachille kattomaan Havaianas-uimapatjakelluntaa. Viime vuonnahan me oltiin The Rocksissa, jonka tunnelmista voi lukea täältä http://www.mindseye-mari.blogspot.com.au/2012/01/australia-day.html. Fun!


Mestoille menossa!

Siellä niitä kelluu jo. Ideana siis muodostaa mahdollisimman iso yhtenäinen kuvio patjoilla ja rikkoa voimassaoleva ennätys!
Happy Australia Day!!
Mie ja  Lippu-Lemenez :)
Tämmösiä kellukkeita tänä vuonna!
Alkaa olla letkana jo...


Lemenez <3 Jumenez.

Monta "lippua" löydät kuvasta? Viis?

Tanssimooveja...
Leenan keittiössä valmistui näppärästi sipuliset hampparipihvit! Sanoinko jo 
että niissä oli ihan reippaasti sipulia? 
Kaljaa ja smokey BBQ-kastiketta, mitä sitä muuta tarvii?

Loppuun vielä pieni video Veikan mooveista, Don´t stop the partyyy!! :P



Semmosta menoa täällä! Terkkui! :)

-Mari & kumppanit

perjantai 18. tammikuuta 2013

Life Goes On

Elämä jatkuu sopeutumisvaikeuksista huolimatta:) Tässä kuvina mitä ollaan puuhailtu lomalaisten lähdön jälkeen..

Ollaan käyty autopesussa...

siivoiltu...
treenattu vähän surffausta...
nukuttu päiväunia... (ja herätty torakka olkapäällä, hyi he****ti!!)
grillailtu mm. Bondailla...

ihailtu maisemia Leenan ja Juhan partsilta...(kuvassa siis Bondi)

laskettu do-it-yourself-vesiliukumäkeä...
koitettu saada Isiin eloa työpäivien jälkeen... ;)
oltu touhukkailla play deiteillä...
luettu henkevää kirjallisuutta...
aloitettu ankara diettaus ja treenaaminen... :P

ja menty hyvillä mielin nukkumaan (hyvissä ajoin ennenkö tulee nälkä:D)

Että kyllä se tästä taas!! Ollaan myös alettu suunnittelemaan "vuoden reissukalenteria", eli vähän listaamaan missä halutaan ainakin käydä ennen mahdollista maastamuuttoa. Aiotaan käydä Canberrassa (Hemmolla on siellä sählyturnaus ens kuussa), Uudessa-Seelannissa (ens syksynä varmaan) ja toukokuulle ollaan suunniteltu reissua Fijille taikka Vanuatulle! So excited!! Sit jotain pienempiä reissuja päälle. Täällä on vaan niin paljon käymisen arvoisia paikkoja että ressiä pukkaa! Saa antaa vinkkejä jos tiiätte jotain must-see-paikkoja. Nyt kauppaan ja sit uimaan. Pusuja ja haleja sinne Suomeen kaikille teille ihanille, miss you!!

Loads of love, Mari

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Heart is where the Beach is

Rantaelämää, sitä täällä piisaa näin kesäaikana. Vaikka australialaiset itse valittelevatkin viime kesän olleen todella huono ja tämäkin kesä on kuulemma vähän niin ja näin, niin kyllä tämä mulle ainakin on ihan kunnon KESÄÄ, kun lämpötila on siellä +30 hujakoilla, välillä +40:kin. Ja oon enemmän kuin tyytyväinen näihin keleihin! Mitähän nämä aussit tuumais meidän Suomen kesästä, hahhah!

Mitäs tuumaisit siskorakas jos rannalle lähdettäis?

Toisilla on spanieli, meillä Iskä.
La Perousen kauneutta.



Enjoying a beautiful day.

Aurinko aurinko näytä sätees, paistathan huomenna taas?
Perusleiriä.





Heart is where the beach is.

-Mari